במגרש הביתי

אמיר שלח פעם בלם במכבי תל אביב ושחקן נבחרת ישראל בכדורגל, הוא היום מעצב פנים. את השאיפה להבקיע גולים ולנצח הוא המיר ביצירת סביבות מגורים ועבודה נעימות.

מאיה באום.

לעמוד הכתבה במגזין את

המעצב.

אחרי שתלה את נעלי הכדורגלן, אמיר שלח התחיל בפרק ב‘ המקצועי של חייו. שלח למד שלוש שנים עיצוב פנים ואדריכלות באורט סינגלובסקי, ועוסק בעיצוב כבר יותר מ־10 שנים. את לימודי העיצוב החל עוד כשהיה שחקן, וכשפרש מעולם הספורט ב־2004 הוא נסע לשנה וחצי לניו יורק, שם עבד ב־Kitchen York New (Nykb (Renovation And Design – Bath& חברה העוסקת בעיצוב מטבחים ואמבטיות, התקנה ושיפוצים. בסיום העבודה תכנן ועיצב את השואו רום השני של החברה באפר איסט סייד בניו יורק. מאז שחזר לארץ שלח עובד בעיקר בעיצוב דירות יוקרה ובתים פרטיים, אבל גם בעיצוב משרדים ובתי קפה. ”אני מאמין שבעיצוב, אם אתה מוכשר, אתה יכול לעצב כל דבר. מסחטות מיץ, בתי מלון ומכוניות“, הוא אומר. קו העיצוב שלו מודרני ונקי אבל הוא לא אוהב מינימליזם קר, ולשם כך משתמש בחומרים שונים, ביניהם עץ שמחמם את האווירה, ומוסיף נגיעות צבעוניות שגם הן תורמות לחמימות העיצובית.

הדיירים.

זוג בשנות ה־50 לחייו עם ילדים בוגרים שכבר לא תמיד נמצאים בבית. ”צורכי הבית השתנו, אז נערכנו מחדש לבית שיותר מארח“, מספרת בעלת הבית, ”זה היה רעיון השיפוץ. היו לנו ילדים קטנים והם גדלו ועזבו את הבית, והיינו צריכים בית חדש ואחר“. את ההמלצה על המעצב קיבלו מחבר משותף, ששלח עיצב לו בית קפה.

המשימה.

לעצב את קומת הכניסה שבה ממוקמים, בנוסף לשתי גינות, חדרי הסלון ואזור האירוח, שרותי האורחים, המטבח, פינת האוכל וחלל המגורים התחתון. לבית יש חצר אחורית, שם הוקם חדר כביסה, וגינה קדמית שעוצבה וטופחה.

הסלון.

הרהיטים כבר היו קיימים בסלון הישן של המשפחה, בעלת הבית אהבה אותם ולא הסכימה לוותר עליהם. לכן נבחרו בדי ריפוד חדשים, והשולחן טופל ונצבע מחדש. כדי ”לנקות“ את קיר הטלוויזיה הועברו המגבר והכבלים לארונית נסתרת מתחת למדרגות. מתחת לטלוויזיה בסלון הוצב מדף נמוך מגזע עץ אלון, שעליו הונחו ספרים ופסלים. ויטרינות הזכוכית הוחלפו לאלומיניום, כמו של חלון צרפתי עם ספסל ישיבה, וכך, לשמחת בעלי הבית, גם נכנס הרבה אור לאזור הסלון, וגם נוצר אזור ישיבה נוסף. דלת היציאה לגינה עשויה אלומיניום עדין צבוע בקרם.

המטבח.

”המטבח מאוד נוח. אנחנו בית של אנשים שאוהבים לבשל, וגם הילדים אוהבים לבשל“, מספרת בעלת הבית. ”המטבח מתוכנן לפרטי פרטים, הכל נשלף וזמין וזה נוח“, היא מוסיפה. בקשת הדיירים הייתה להגדיל ולהרחיב את המטבח על חשבון חלל הכביסה. המקרר נצבע בצבע הארונות, וכך נשמרה אחידות צבעונית הרמונית. אחת ההתלבטויות שהיו במהלך העיצוב נסובה סביב מכשיר הטלוויזיה. שלח מאמין שמכשיר טלוויזיה הוא הכרחי היום במטבחים, לכן הוחלט למקם את הטלוויזיה בצמוד לאי העבודה, אך הטלוויזיה הייתה רחבה מהעמוד ולכן הוא נעטף בארון. כך, הארון בולט מרוחב העמוד אך מצניע את המכשיר.

פינת האוכל.

”היה חשוב לי שתהיה לי פינת אוכל. עד עכשיו זו הייתה פינת טלוויזיה, והמרנו אותה לפינת אוכל. הטלוויזיה נכנסה לסלון שהפך לחדר המשפחה וחלל אירוח לאנשים מעטים“, אומרת בעלת הבית. לפינת האוכל, שנועדה לארוחות ערב חגיגיות לאורחים רבים, נרכשו שולחן וכיסאות חדשים, על הקירות נתלו יצירות אמנות ועל התקרה נתלה גוף תאורה מעוצב.

המדרגות.

המדרגות המקוריות בבית היו מאבן חלילה צהובה. ”אני לא אוהב צהוב אלא גוונים של אוף ווייט, שהכל מתחבר אליהם יותר“, מסביר שלח. ”בהתחלה חשבנו להחליף את האבן הצהובה, אבל לא רצינו לרצף בשיש את הבית, גם מבחינה תקציבית וגם מבחינה פרקטית, כי שיש דורש טיפול, הוא פגיע וסופח יותר מגרניט סינתטי. אז בחרנו באריחי גרניט פורצלן 80X80 בגון אוף ווייט בז‘, במרקם אחיד. ידענו ששאר הבית יעלים את הצהבהבות של המדרגות“. בקדמת המדרגות ניצב עמוד עגול שחופה בעץ צבוע עם חריצים, וסוגנן לצורה מרובעת. מעקה הברזל הישן הוחלף במאחז מעץ אלון טבעי.

הגינה הקדמית.

שער הכניסה שלה הוחלף. מרצפות מצוירות נבחרו לקישוט. הגינה כולה חודשה עם עצים, צמחייה ותאורה נכונה עם אדני רכבת כמסגרת לערוגות. את כתם הצבע הירוק בכל השנה מספק דשא סינתטי. ”זו חצר הקיץ שלנו עם הדשא“, אומרת בעלת הבית.